Panelgesprek Floris Alkemade, Elma van Boxel en Lyongo Juliana

Panelgesprek Floris Alkemade, Elma van Boxel en Lyongo Juliana

START 19 .30U

TAAL
Nederlands gesproken

REGIE
Saskia van Stein

ZAAL
1

DUUR
75minuten

SPREKER
Floris Alkemade

Meer informatie
over deze spreker
 

De stad is hot, overal ter wereld verhuizen mensen massaal naar steden en plots was daar een hardnekkig virus dat het stedelijk leven tot stilstand bracht. Het succes van de stad is gebaseerd op nabijheid van en interactie tussen mensen. En precies het omgekeerde is nodig om het virus te bestrijden. Ineens zijn de meest publieke plekken een bedreiging voor de volksgezondheid en veiligheid. 

In zijn periode als Rijksbouwmeester stelt Floris Alkemade de sociale agenda rondom architectuur en de stad centraal. Elma van Boxel, mede-oprichter van ZUS [Zones Urbaines Sensibles], werkt aan ontwerp en onderzoek in het brede spectrum van stedenbouw, architectuur en landschapsarchitectuur. Voortdurend kritisch onderzoek resulteert in publicaties zoals het boek City of Permanent Temporality. Lyongo Juliana is directeur van OZ Caribbean en onderzoekt momenteel als Architect in Residence (AiR) bij ARCAM Architectuurcentrum Amsterdam de mate van diversiteit en inclusiviteit in architectuur.

Onder leiding van Saskia van Stein gaan Floris Alkemade, Elma van Boxel en Lyongo Juliana in gesprek over de rol van ontwerp bij maatschappelijke vragen zoals de inclusieve en exclusieve stad.

17 september 2020

volg ons #tiaff

U kunt contact opnemen met TIAFF middels:

info[at]tiaff.nl
+31 (0)6 26456159

INDIENEN FILM