Op 19 september vindt het jaarlijkse TIAFF LIGHT plaats in art-house Cinecitta. In deze editie vieren we het eeuwfeest van Bauhaus en geeft Aura Luz Melis van het bureau Inside Outside een lezing over hun werk, waaronder de textiele wanden in de LocHal.

 

TIAFF PROGRAMMA

TIAFF light 2019 toont 'Bauhaus spirit' in combinatie met een inspirerende lezing van Aura Luz Melis (partner studio Inside Outside). 

Leer meer over de textiele wanden in de LocHal (Inside Outside) en vier 100 jaar Bauhaus!

De radicale artistieke utopie die leidde tot de meest invloedrijke architectonische school van onze eeuw. Het legde de basis voor de manier waarop we vandaag leven. Jonge architecten, docenten, ontwerpers, sociologen reflecteren in de film Bauhaus Spirit op hun Bauhaus-ervaring. In het internationale crossmedia project wordt de spannende geschiedenis geportretteerd en onderzocht wat betekenis van de legendarische Bauhaus beweging is voor de huidige ontwikkelingen. Hoe moeten we leven en waar gaan we naartoe?


PROGRAMMA ZATERDAG

DOORLOPEND
GROTE ZAAL
(zaal 1)
RUIMTE X
(zaal 2)
ZAAL 3
ZAAL 4
DOOR
LOPEND

TIAFF 2020

Na de film maken we het thema van TIAFF 2020 bekend. Reserveer de datum vast: 18 april 2020!

TIAFF TICKETS

Een regulier ticket kost 7,50 euro, studenten betalen (op vertoon van studentenkaart) 5,50 euro. Tickets zijn te koop via www.cinecitta.nl.

 

TIAFF AMBASSADEURS

Na 18 jaar werkzaam te zijn geweest bij OMA, waar hij ook zeven jaar partner was, richtte Floris Alkemade in 2008 zijn eigen bureau op: FAA. Sinds drie jaar is hij Rijksbouwmeester en organiseerde hij in die hoedanigheid drie prijsvragen: A Home Away From Home, Who Cares, en Brood en Spelen. Als rijksbouwmeester  bewaakt en bevordert hij de architectonische en stedenbouwkundige kwaliteit van rijksprojecten. In zijn agenda als Rijksbouwmeester verwoordt Floris Alkemade de ambitie om bij iedere ontwerpopgave op zoek te gaan naar maatschappelijke meerwaarde. De omgang met de randen va de stad en het platte land spelen daarbij een belangrijke rol.

Nanne de Ru (1976) begon zijn loopbaan na het behalen van zijn ‘Master of Excellence in Architecture’ aan het Berlage Instituut in Rotterdam bij One Architecture en als onderzoeker en ontwerper voor het bureau AMO/OMA van Rem Koolhaas. In 2005 richtte hij, samen met Charles Bessard, Powerhouse Company op. Een bureau dat actief is op het terrein van architectuur, stedenbouw en onderzoek. De Ru doet veel onderzoek, publiceert regelmatig en geeft les in binnen- en buitenland. Het bureau won in 2008 de AM NAi-prijs en de Dutch Design Award voor Villa 1 en in 2009 de Europe 40 Under 40 Award en de  Rotterdam-Maaskantprijs voor Jonge Architecten. Begaan met stedelijke ontwikkeling aan  de randen van de stad (The other side of city) draagt Nanne (na in 2018 een lezing te hebben gegeven tijdens TIAFF) ook TIAFF 2019 een warm hart toe.

TIAFF LOCATIE

Art-house Cinecitta beschikt over vier filmzalen (174, 60, 49 en 38 zitplaatsen) een restaurant / café en een binnentuin. Het festival zal een dag lang gebruik maken van al deze faciliteiten.

Meer info op www.cinecitta.nl

TIAFF SPONSOREN

19 SEPTEMBER 2019

volg ons #tiaff

U kunt contact opnemen met TIAFF middels:

info[at]tiaff.nl
+31 (0)6 26456159

INDIENEN FILM