Op 18 april 2020 vindt de derde editie TIAFF plaats. 16 films, 9 sprekers allen in het thema: 'models and ruins'. 

Met dit thema werpt TIAFF licht op de rol van modellen en ruïnes in de architectuurdiscipline. Architectuur is nauw verwant met modellen en ruïnes. Twee ogenschijnlijk tegenovergestelde begrippen, maar vaak in elkaars verlengde.

TIAFF PROGRAMMA

Models and ruins:

Hoe worden maatschappelijke idealen vertaald naar architectuur en via welke weg verlaten ze weer het podium? We zien drie archetypische stappen in deze cyclus die de drie inhoudelijke lijnen van het festivalprogramma 2020 vormen: de gedachte, het object en de ruïne.


PROGRAMMA ZATERDAG

DOORLOPEND
GROTE ZAAL
(zaal 1)
RUIMTE X
(zaal 2)
ZAAL 3
ZAAL 4
DOOR
LOPEND

TIAFF 2020

Momenteel zijn we druk bezig met de samenstelling van het programma voor 2020. Heb jij tips, ideëen of filmsuggesties stuur ze naar info@tiaff.nl.

Medio februari 2020 maken we het programma bekend. Volg ons op social media of schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven!

TIAFF TICKETS

Tickets zullen 1 maart 2020 in de verkoop gaan. Noteer vast in je agenda!

 

TIAFF AMBASSADEURS

Na 18 jaar werkzaam te zijn geweest bij OMA, waar hij ook zeven jaar partner was, richtte Floris Alkemade in 2008 zijn eigen bureau op: FAA. Sinds drie jaar is hij Rijksbouwmeester en organiseerde hij in die hoedanigheid drie prijsvragen: A Home Away From Home, Who Cares, en Brood en Spelen. Als rijksbouwmeester  bewaakt en bevordert hij de architectonische en stedenbouwkundige kwaliteit van rijksprojecten. In zijn agenda als Rijksbouwmeester verwoordt Floris Alkemade de ambitie om bij iedere ontwerpopgave op zoek te gaan naar maatschappelijke meerwaarde. De omgang met de randen va de stad en het platte land spelen daarbij een belangrijke rol.

Nanne de Ru (1976) begon zijn loopbaan na het behalen van zijn ‘Master of Excellence in Architecture’ aan het Berlage Instituut in Rotterdam bij One Architecture en als onderzoeker en ontwerper voor het bureau AMO/OMA van Rem Koolhaas. In 2005 richtte hij, samen met Charles Bessard, Powerhouse Company op. Een bureau dat actief is op het terrein van architectuur, stedenbouw en onderzoek. De Ru doet veel onderzoek, publiceert regelmatig en geeft les in binnen- en buitenland. Het bureau won in 2008 de AM NAi-prijs en de Dutch Design Award voor Villa 1 en in 2009 de Europe 40 Under 40 Award en de  Rotterdam-Maaskantprijs voor Jonge Architecten. Begaan met stedelijke ontwikkeling aan  de randen van de stad (The other side of city) draagt Nanne (na in 2018 een lezing te hebben gegeven tijdens TIAFF) ook TIAFF 2019 een warm hart toe.

TIAFF LOCATIE

Art-house Cinecitta beschikt over vier filmzalen (174, 60, 49 en 38 zitplaatsen) een restaurant / café en een binnentuin. Het festival zal een dag lang gebruik maken van al deze faciliteiten.

Meer info op www.cinecitta.nl

TIAFF SPONSOREN

18 april 2020

volg ons #tiaff

U kunt contact opnemen met TIAFF middels:

info[at]tiaff.nl
+31 (0)6 26456159

INDIENEN FILM