OP VRIJDAG 12 APRIL EN ZATERDAG 13 APRIL 2019 ZAL HET TILBURG ARCHITECTUUR FILM FESTIVAL PLAATSVINDEN.  EEN DAG LANG ZAL CINECITTA IN HET TEKEN STAAN VAN FILMS, LEZINGEN, EXPOSITIES EN ONTMOETINGEN.

 

TIAFF PROGRAMMA

HET THEMA VAN TIAFF 2019 IS ‘THE OTHER SIDE OF CITY’. MET DIT THEMA ONDERZOEKT TIAFF DE RUIMTE BUITEN DE STAD DIE IN VEEL GEVALLEN IN DIENST STAAT VAN DE STAD. GA MET TIAFF MEE OP REIS OVER DE WERELD OM TE ONTDEKKEN HOE DE ANDERE KANT VAN DE STAD ERUIT ZIET!


PROGRAMMA ZATERDAG

DOORLOPEND
GROTE ZAAL
(zaal 1)
RUIMTE X
(zaal 2)
ZAAL 3
ZAAL 4

THE OTHER SIDE OF CITY

URBANISATIE LEGT WERELDWIJD IN GROTE MATE BESLAG OP HET AARDOPPERVLAK, MAAR HET AREAAL AAN STEDEN IS RELATIEF VERGELEKEN MET DE RUIMTE DIE IN DIENST STAAT VAN DE STAD, RUIMTES ZOALS HAVENS, DATA CENTERS, WINDMOLENPARKEN, PLEKKEN VOOR VOEDSELPRODUCTIE, ENERGIEOPWEKKING EN MIJNEN. TERWIJL WERELDWIJD MENSEN NAAR STEDEN VERHUIZEN EN DORPEN LEEGLOPEN, VERANDERT HET PLATTELAND IN RAP TEMPO. TIAFF IS NIEUWSGIERIG NAAR DE IMPACT VAN DEZE VERANDERING OP DE FYSIEKE RUIMTE EN LANDSCHAPPEN WERELDWIJD. GA MET TIAFF MEE OP REIS OVER DE WERELD OM TE ONTDEKKEN HOE DE ANDERE KANT VAN DE STAD ERUIT ZIET!

TIAFF TICKETS

Tickets zijn nu te koop! Een regulier ticket kost 7,50 euro, studenten betalen (op vertoon van studentenkaart) 5,50 euro. Tickets zijn ook te koop via www.cinecitta.nl.

 

TIAFF AMBASSADEURS

Na 18 jaar werkzaam te zijn geweest bij OMA, waar hij ook zeven jaar partner was, richtte Floris Alkemade in 2008 zijn eigen bureau op: FAA. Sinds drie jaar is hij Rijksbouwmeester en organiseerde hij in die hoedanigheid drie prijsvragen: A Home Away From Home, Who Cares, en Brood en Spelen. Als rijksbouwmeester  bewaakt en bevordert hij de architectonische en stedenbouwkundige kwaliteit van rijksprojecten. In zijn agenda als Rijksbouwmeester verwoordt Floris Alkemade de ambitie om bij iedere ontwerpopgave op zoek te gaan naar maatschappelijke meerwaarde. De omgang met de randen va de stad en het platte land spelen daarbij een belangrijke rol.

Nanne de Ru (1976) begon zijn loopbaan na het behalen van zijn ‘Master of Excellence in Architecture’ aan het Berlage Instituut in Rotterdam bij One Architecture en als onderzoeker en ontwerper voor het bureau AMO/OMA van Rem Koolhaas. In 2005 richtte hij, samen met Charles Bessard, Powerhouse Company op. Een bureau dat actief is op het terrein van architectuur, stedenbouw en onderzoek. De Ru doet veel onderzoek, publiceert regelmatig en geeft les in binnen- en buitenland. Het bureau won in 2008 de AM NAi-prijs en de Dutch Design Award voor Villa 1 en in 2009 de Europe 40 Under 40 Award en de  Rotterdam-Maaskantprijs voor Jonge Architecten. Begaan met stedelijke ontwikkeling aan  de randen van de stad (The other side of city) draagt Nanne (na in 2018 een lezing te hebben gegeven tijdens TIAFF) ook TIAFF 2019 een warm hart toe.

TIAFF LOCATIE

Art-house Cinecitta beschikt over vier filmzalen (174, 60, 49 en 38 zitplaatsen) een restaurant / café en een binnentuin. Het festival zal een dag lang gebruik maken van al deze faciliteiten.

Meer info op www.cinecitta.nl

TIAFF SPONSOREN

13 APRIL 2019

volg ons #tiaff

U kunt contact opnemen met TIAFF middels:

info[at]tiaff.nl
+31 (0)6 26456159

INDIENEN FILM