Westpoint

Westpoint

START 13.00U

TAAL
Nederlands, Engels ondertiteld

REGIE
Jenny van den Broeke

BLOK
1

ZAAL
3

DUUR
60 minuten

Westpoint Tower Tilburg is het hoogste gebouw van Noord-Brabant en de op één na hoogste woontoren van Nederland. De toren is een microkosmos op zich, een uitsnede van de maatschappij en de stad waarin de toren zich bevindt. De hoger gelegen appartementen zijn een stuk rianter dan de kleinere, lager gelegen appartementen. Toch is de ‘bevolking’ van Westpoint geen precieze weergave van de algehele bevolking. Alleen de midden- en bovenlagen hebben hier hun thuis. Juist deze groepen hebben geprofiteerd van de ‘vette’ jaren in de economie. Nu staat hun welstand en mogelijk hun geluk op het spel.

In de documentaire verlaten we deze flat nooit, de flat is onze maatschappij. De bewoners en hun levens rijgen zich in een compositie van dagelijkse handelingen aaneen, terwijl we ons als kijker dwars door de flat omhoog bewegen. Obstakels als plafonds vervallen en we ontrafelen de levens die achter de muren verscholen gaan. We delen mee in de twijfels, mijmeringen en hersenspinsels van de bewoners over het zoeken naar geluk.

De verhalen van drie bewoners lopen als een rode draad door de documentaire. Alle drie zijn ze actief op zoek naar een nieuwe invulling van hun leven. Steeds als we ze ontmoeten, ontdekken we meer van het verhaal en de gedachten die schuil gaan achter de eerste indruk en leven we mee met hun zoektocht naar persoonlijk geluk.

Jenny van den Broeke, NL 2018, 31 min.

Inleiding en Q&A door Jenny van den Broeke.

note: De film Westpoint wordt, in tegenstelling tot wat in het programmaboekje staat, in zaal 1 getoond.

KOOP TICKET

14 APRIL 2018

volg ons #tiaff

U kunt contact opnemen met TIAFF middels:

info[at]tiaff.nl
013-4678320