• Arna Mačkić (filmblok 4, The destruction of memory
  Arna is als architect verbonden aan studio L A – in 2016 opgericht met Lorien Beijaert – en is daarnaast hoofd van de architectuurafdeling op de Gerrit Rietveld Academie. L A gebruikt architectuur en ruimtelijke modellen als een experimentele ruimte om sociaal-maatschappelijke thema’s te onderzoeken. De projecten hebben vaak betrekking op het onderwerp ‘collectieve identiteit’. Een voorbeeld is Mačkić’ bejubelde onderzoek en boek ‘Mortal Cities & Forgotten Monuments’ over de verwoesting en wederopbouw van de stad Mostar in Bosnië-Herzegovina. Ze heeft dit jaar De Maaskantprijs voor Jonge Architecten gewonnen. Ze overtuigde de jury met haar ‘verbindende stem, die de wonden van het verleden heelt, zonder de littekens weg te poetsen’.
 •  
 • Nanne de Ru (filmblok 8, Whose city?)
 • Nanne (1976, Nederland) is de oprichter van architectenbureau Powerhouse Company, dat hij leidt met partners Paul Stavert, Stefan Prins en Stijn Kemper. Sinds de opening in 2005 is het bureau uitgegroeid tot een internationaal ontwerpbureau met vestigingen in Rotterdam, München, Oslo en Beijing. Het werk van Powerhouse Company kan rekenen op internationale waardering en is onder andere bekroond met de NAi/AM Award en de Dutch Design Award.
 •  
 • Marc Glaudemans (filmblok 6, Ezos I courtyards)
 • Marc wordt gedreven door begripvolle steden en regio's en hun voortdurende transformaties. Marc combineert graag het reflexieve potentieel van een academisch standpunt met de hands on mentaliteit van de beroepspraktijk. Marc Glaudemans was medeoprichter van Stadslab European Urban Design Laboratory, een internationaal denktank- en stedenbouwkundig laboratorium in 2006. Hij combineert het leiden van deze denktank met een functie van decaan van de Fontys Academie voor architectuur en stedenbouw in Tilburg, Nederland. Vanaf medio januari 2018 wordt hij directeur Mobiliteit en Groei bij de provinciale overheid van Noord-Brabant, de toonaangevende R & D-regio in Nederland.
 •  
 • JaapJan Berg (filmblok 7, gespreksleider TIAFF intermezzo)
 • Jaapjan (Delft, 1965) is onafhankelijk publicist, moderator en onderzoeker op het gebied van architectuur en ruimtelijke ordening. Zijn werkzaamheden komen samen in Bergplaats.
 •  
 • Tim Verlaan (filmblok 9, Citizen Jane: Battle for the city)
  Tim is als universitair docent verbonden aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij onderzoek doet naar de naoorlogse stadsvernieuwing in West-Europa. Eerder werkte hij als universitair docent Architectuurgeschiedenis aan de Vrije Universiteit en als gastonderzoeker aan Fordham University te New York en het Institut für Raumbezogene Sozialforschung te Berlijn. In het najaar van 2017 is zijn boek De ruimtemakers verschenen, dat is gebaseerd op zijn proefschrift. De Ruimtemakers gaat over de discussies die bestuurders, burgers en projectontwikkelaars in de jaren zestig en zeventig voerden over de toekomst van Nederlandse binnensteden. Als medeoprichter van Failed Architecture en redacteur van Urban History begrijpt hij onze gebouwde omgeving als de uitkomst van sociaal-economische, politieke en culturele ontwikkelingen.
 •  
 • Michiel Smits (filmblok 5, Francis Kere, an architect between)
 • Michiel is een architect, docentonderzoeker bij Avans en vierdejaars promovendus aan de TU Delft. Vanaf de MTS is hij betrokken geraakt als vrijwilliger in het adviseren van stichtingen in ruraal Sub-Sahara Afrika. Na het ontwerpen, bouwtechnisch uitwerken en het begeleiden van meerder publieke gebouwen en woningbouwprojecten in Kenia concludeerde hij dat zijn eigen aanpak en die van betrokken stichtingen niet aansloten bij de capaciteiten van de lokale gemeenschap. Dit was tevens ook zijn motivatie om een promotieonderzoek aan de TU Delft te starten.

14 APRIL 2018 datum

volg ons #tiaff

U kunt contact opnemen met TIAFF middels:

info[at]tiaff.nl
013-4678320