High Energy

Met het thema High Energy reflecteert TIAFF op de rol van architectuur in de huidige post-corona periode. Op een historisch hoogtepunt van welvaart bevinden we ons momenteel in een vreemde cocktail van urgente ruimtelijke vraagstukken, ecologische en sociale crises, oorlog, inflatie en de spanning van een recessie. Is het een perfecte golf voor verandering? Of zijn we nog meer bezig met de waan van de dag? En wat zijn inspirerende ruimtelijke handelingsperspectieven in de huidige tijd?

 

Architektur muss brennen/ Architecture must blaze

De documentaire laat zien hoe eigenzinnige denkers belangrijke vernieuwing kunnen creëren in de architectuur. De titel verwijst naar het manifest waarmee architect Wolf D. Prix in 1968 als revolutionair en activist de architectuurwereld op zijn kop zette. 

 

Kristian Koreman van ZUS [Zones Urbaines Sensibles]

Kristian Koreman (1978) leidt samen met Elma van Boxel het Rotterdamse bureau ZUS (Zones Urbaines Sensibles). Sinds de oprichting in 2001 werkt ZUS op het gebied van architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur, en het verleggen van de grenzen tussen deze domeinen. Hun overtuiging is de potentie van alles en elke plek om uniek en spannend te zijn. 

TIAFF TICKETS

Koop hier uw ticket

TIAFF AMBASSADEURS

WINY MAAS - TIAFF 2020

Architect, stedenbouwkundige en landschapsontwerper Winy Maas richtte in 1993 samen met Jacob van Rijs en Nathalie de Vries architectenbureau MVRDV op. Maas kreeg internationale faam dankzij een breed scala aan bouwtypologieën, waaronder de Markthal in Rotterdam en de Glazen Boerderij in Schijndel.

"Ik pleit voor dichtere, groenere, aantrekkelijkere en meer leefbare steden, met een ontwerpbenadering die zich richt op door de gebruiker gedefinieerde, innovatieve en duurzame ideeën voor de gebouwde omgeving, ongeacht de typologie of de schaal."

TIAFF LOCATIE

TIAFF SPONSOREN

6 oktober 2022

volg ons #tiaff

U kunt contact opnemen met TIAFF middels:

info[at]tiaff.nl
+31 (0)6 26456159

INDIENEN FILM